Gemeente Dronten
Terug naar vacature-overzicht

Juridisch Adviseur/Juridisch Controller

Maximaal € 5.997,- bij 36 uur werken | 36 uur | 17,05% Individueel Keuzebudget vrij te besteden

Houd jij je graag bezig met kwaliteitszorg en controle en wil je bijdragen aan de juridische professionalisering van de gemeente? Zoek je graag naar oplossingen voor juridische vraagstukken? Dan komen we graag met jou in contact!

Over de functie
Als juridisch adviseur/juridisch controller ben je werkzaam binnen het cluster Juridische Zaken. Juridische Zaken levert het bestuur, management en medewerkers van de gemeente in de volle breedte tweedelijns juridisch advies en ondersteuning. Dit betekent dat de juridisch adviseurs belangrijke sparringpartners zijn voor (juridische) collega’s en bestuur, en deze adviseren.

In je rol van juridisch controller ben je verantwoordelijk voor de juridische kwaliteitszorg/juridische control. Hierbij zoek je vanuit een onafhankelijke positie verbinding met andere vakgebieden, de politiek bestuurlijke omgeving en het organisatiebelang.

Je krijgt de ruimte om je eigen werk in te delen en te werken op de plek die jou op dat moment het beste uitkomt. Zodat je in de ochtend bijvoorbeeld nog even tijd hebt om de kinderen naar school te brengen of om nog even te sporten voor je dag begint. Wij vinden het belangrijk dat je een goede balans kan vinden tussen werk en prive. Ook stimuleren wij je om af en toe op een andere plek te vergaderen in plaats van op kantoor. Bij voorbeeld tijdens een wandeling. Dit kan de hele dynamiek van de vergadering veranderen en geeft soms letterlijk en figuurlijk wat lucht terwijl je ook wat beweging krijgt.  

Binnen de gemeente is er genoeg toekomstperspectief en zijn er mogelijkheden om op termijn door te groeien naar allerlei verschillende functies. Zo ga jij een collega vervangen die de kans heeft gekregen de functie van programmamanager op te pakken in een ander team.

Wat ga je doen?

  • juridische advisering (gevraagd en ongevraagd);
  • het leggen van verbanden tussen ontwikkelingen op verschillende beleidsterreinen en de impact hiervan op de (juridische) situatie;
  • het proactief signaleren van juridische knelpunten en toewerken naar (integrale) oplossingen;
  • het opstellen, actueel houden én (toezien op het) uitvoeren van een juridisch controleplan;
  • het uitvoeren van legal audits.

Dit bieden wij

  • een rol met impact als juridisch adviseur/juridisch controller in een dynamische juridisch/politieke omgeving;
  • werken in ons flexibele kantoorconcept, met alle ruimte om je werk-privébalans te regelen;
  • een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
  • inschaling, op basis van ervaring, in schaal 11 van de Cao Gemeenten met een maximum van € 5.997,- ;
  • een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop het bruto maandsalaris, dat je op verschillende manieren kunt besteden, bijvoorbeeld voor het kopen van extra verlofuren, maandelijkse uitbetaling of de aanschaf van een fiets;
  • een goede pensioenregeling bij het ABP;
  • ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden via de Dronten Academie, waarmee je jezelf kunt blijven ontwikkelen en uitdagen;
  • gratis reizen voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. Bij gebruik van de auto geldt een marktconforme reiskostenvergoeding, eventueel in combinatie met fiscale uitruilmogelijkheden binnen het IKB;
  • veel andere voordelen zoals verschillende sportactiviteiten (denk aan yoga, wandelen, fietsen en we hebben zelfs een eigen sportruimte), een personeelsvereniging met leuke uitjes en activiteiten, een Tour de Dronten voor nieuwe medewerkers en de jaarlijks terugkerende Dronten Leert Dag.

Dit breng je mee
Jij bent iemand die het juridisch bewustzijn weet uit te dragen binnen de organisatie. Als persoon ben je analytisch, onafhankelijk, zelfstandig, nieuwsgierig, accuraat, oplossings- en resultaatgericht en beschik je over uitstekende adviesvaardigheden en overtuigingskracht. Daarnaast kun je je vinden in de kernwaarden van de gemeente Dronten: Vakmanschap, Verbinding, Vertrouwen en Vernieuwing.

Verder heb je:

  • een afgeronde juridische opleiding op hbo of wo niveau met goede kennis van Gemeentewet en Algemene wet bestuursrecht;
  • minimaal drie jaar ervaring als juridisch adviseur/juridisch controller in een gemeentelijke organisatie;
  • ruime kennis van en ervaring met het aansturen van juridische processen binnen de gemeente;
  • analytisch vermogen in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Het team
Je gaat aan de slag bij het team Juridische Zaken waar op dit moment 6 directe collega’s werken. Het team werkt samen aan juridische vraagstukken op het gebied van politiek-bestuurlijke zaken, openbare orde en veiligheid, HR, aansprakelijkheid, privacy en gegevensbescherming, klachten en geschillen, bezwaar en beroep. We hebben allemaal ons eigen specialisme maar werken aan een gezamenlijk doel: adequaat 2e lijns juridisch advies geven op alle terreinen. Er is een sterk gevoel van onderlinge verbinding: we staan er samen voor én we zijn er voor elkaar!

Binnen het team word jij het organisatie brede aanspreekpunt voor juridische control. In de praktijk zal je daardoor niet alleen schakelen met je directe collega’s, maar ook met collega’s van andere vakgebieden, management en bestuur.

Procedure
Wij vinden integriteit belangrijk. Voordat je in dienst komt kan er daarom sprake zijn van een aanvullende screening en dient er een geldige VOG te kunnen worden overlegd. Een positieve afronding van de integriteitsscreening is een voorwaarde voor indiensttreding.

Wil je meer weten over de functie en de organisatie waarin je terecht komt? Neem dan contact op met Annemarie van Dongen, Juridisch Adviseur: a.van.dongen@dronten.nl | 140321. 

Voor meer informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Joyce Bosveld, recruiter: j.bosveld@dronten.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Vacature delen op:

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Sluitingsdatum:

25-05-2024

Startdatum:

05-02-2024

Locatie:

Dronten

Contactpersonen:

Vincent Boezen

Bedrijfspagina:

http://www.dronten.nl/

Kantooradres:

De Rede 1 8251 ER Dronten

Locatie: