Gemeente Dronten
Terug naar vacature-overzicht

Ben jij de professional die onze gidsen (consulenten) Jeugd, Wmo en Participatiewet op inhoud adviseert en collega’s begeleidt en coacht? Dan zoeken we jou!

Gedragsdeskundige

Maximaal € 5.997,- bij 36 uur  |  32- 36 uur | 17,05% Individueel Keuzebudget vrij te besteden

De functie
Als Gedragsdeskundige ben je een coach en adviseur voor onze gidsen. Je neemt in je functie een ondersteunende rol aan en versterkt de professionele autonomie van de gidsen. Je bent hierin rol zuiver en bent instaat verantwoordelijkheid te nemen, maar ook te geven. Je ondersteunt en adviseert je collega’s bij het nemen van besluiten bij meervoudige en complexe situaties.

Samen met je collega’s geef je richting aan de inhoudelijke visie op de dienstverlening van de gemeente Dronten en het vakgebied Sociaal Domein. Je stemt af met partners in het brede sociaal domein, ketenpartners en overige betrokken partijen. Daarnaast overleg je met ketenpartners bij casuïstiek met tegengestelde belangen en adviseer je hen over het aanbod jeugdhulp.

Verder:

  • deel je kennis en adviseer je over domein overstijgende zaken en casuïstiek waarbij geen consensus is met ouders / opvoeders;
  • ondersteun je je collega’s bij casussen rondom veiligheid (in samenwerking met team Veiligheid).

Dit bieden wij
Je krijgt alle ruimte om de functie zelfstandig in te vullen, in een dynamisch en betrokken team op een inspirerende plek. We werken bij de gemeente Dronten plaats- en tijdonafhankelijk.

Verder

  • een rol met impact waarin je meebouwt aan de ontwikkeling en het succes van Dronten als organisatie met een groeidoelstelling;
  • werken wij hybride. Je hebt dus alle ruimte om je werk-privé balans te regelen;
  • een tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast na een jaar;
  • een goed salaris in schaal 11 van de Cao Gemeente, van maximaal € 5.997,-. Inschaling op basis van kennis en ervaring;
  • een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop het bruto maandsalaris;
  • een goede pensioenregeling bij het ABP;
  • gratis reizen voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer; wanneer je met de auto naar je werk komt geldt een marktconforme reiskostenvergoeding.

Dit breng je mee
Wij zoeken een collega met een afgeronde wo opleiding gedragswetenschappen, bijvoorbeeld psychologie. Je hebt minimaal drie jaar ervaring als gedragsdeskundige en ervaring in GGZ is een pré.

Je bent SKJ geregistreerd als gedragswetenschapper en je hebt kennis van:

  • pedagogische en psychologische interventietechnieken;
  • opvoed- en opgroeiproblematiek;
  • volwassenenproblematiek;
  • het hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken;
  • instrumenten als de verklarende analyse, Nieuwe Route en/of de omgekeerde toets;
  • veiligheidsaspecten in het sociale domein.

Verder:

  • kun je domein overstijgend denken en kom je zelf met ideeën;
  • werk je goed samen met collega’s, leidinggevenden en beroepskrachten uit andere disciplines en organisaties.

Als Gedragsdeskundige kijk je met afstand naar de werkzaamheden en heb je een goed analytisch vermogen. Daarbij kun je goed omgaan met de crisis situaties en de dynamiek die deze functie met zich meebrengt. Wij zoeken dan ook een collega flexibel en stressbestendig is en weet te improviseren.

Je bent in staat om in moeilijke situaties, bij tegengestelde belangen en zwaar wegende beslissingen op vastberaden en constructieve wijze adviezen te geven en besluiten te nemen en deze te beargumenteren, zodat twijfels worden voorkomen.

Het team
Het team bestaat uit 3 gedragsdeskundigen (inclusief deze vacature), waarbij jij ook meewerkt aan de werkbegeleiding van je collega’s. Je werkt nauw samen de Juridisch Kwaliteitsmedewerkers voor het bewaken van de kwaliteit van de dienstverlening en het implementeren van wijzigingen en verbeteringen. Daarnaast ben je een schakel in de verbinding tussen beleid en uitvoering en in de samenwerking met ketenpartners.

Procedure
Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern open tot we de geschikte kandidaat hebben gevonden. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten de voorkeur.

Wij vinden integriteit belangrijk. Voordat je in dienst komt kan er daarom sprake zijn van een aanvullende screening en dient er een geldige VOG te kunnen worden overlegd. Een positieve afronding van de integriteitsscreening is een voorwaarde voor indiensttreding.

Wil je meer weten over de functie en het team waarin je terecht komt? Neem dan contact op met Ineke Brust via 14 0321.
Voor meer informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Finn van der Heide, Recruiter via f.van.der.heide@dronten.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen op:

Regio:

  • Flevoland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Startdatum:

01-02-2024

Locatie:

Dronten

Contactpersonen:

Ineke Brust

Bedrijfspagina:

http://www.dronten.nl/

Kantooradres:

De Rede 1 8251 ER Dronten

Locatie: