Gemeente Dronten
Terug naar vacature-overzicht

Vergunningverlener Algemene Plaatselijke Verordening & Bijzondere Wetten (APV & BW)

"Het is enorm gaaf om hier te werken. Dronten is een frisse gemeente, waarin je optimaal de kans krijgt jezelf te ontwikkelen. In teamverband werken we er elke dag samen aan om onze gemeente een stukje leuker, fijner en veiliger te maken. We kunnen niet wachten tot jij ons team compleet maakt"

Maximaal € 4.244 bij 36 uur werken | 36 uur | 17,05% Individueel Keuzebudget vrij te besteden

Over de functie
In Dronten doen we het nét even anders. In ons cluster draait alles om vernieuwing en werken we volgens vier kernprincipes:

1. Daar waar je kan sturen moet je sturen,
2. Werk pro-actief in plaats van reactief,
3. Wij toetsen, informeren, adviseren en faciliteren, en
4. Dan doen we vanuit partnership (we doen het samen).

Met deze principes in gedachten streven we ernaar bij te dragen aan een schone, veilige en prettig leefbare gemeente. Dit allemaal met een focus op hoogwaardige dienstverlening. Jij speelt als vergunningverlener APV/BW een essentiële rol in dit streven. Je bent verantwoordelijk voor het zelfstandig coördineren van het volledige proces van vergunningverlening. Dit omvat het afhandelen van vergunningen op basis van de APV en de VFL, zoals de exploitatievergunning en evenementen (waar Dronten natuurlijk bekend om staat!), maar ook aanvragen met betrekking tot de Alcoholwet en de wet Bibob. Je signaleert knelpunten, doet verbetervoorstellen en bent de vakinhoudelijke sparringpartner voor collega’s. Ook bouw en onderhoud je een netwerk van relevante interne- en externe contacten.

Verder:

  • je ondersteunt collega’s bij de aanpak van ondermijnende activiteiten, waaronder de uitvoering van BIBOB onderzoeken;
  • je hebt een leidende rol en draagt bij aan diverse projecten binnen het vakgebied. Denk hierbij aan het implementeren van exploitatievergunningen, het organiseren van bijeenkomsten, het voortdurend verbeteren van onze processen en/of het updaten van producten, zoals vergunningen en verschillende formats;
  • je geeft uitvoering aan en input voor het integrale veiligheidsbeleid en het uitvoeringsprogramma;
  • je adviseert het management en het bestuur, met name de burgemeester en de portefeuillehouder over vraagstukken met betrekking tot vergunningen.

Bovenstaande principes leiden tot twee jaarlijkse kennissessies voor alle vergunningverleners APV/BW van de Veiligheidsregio Flevoland en Gooi en Vechtstreek: een themabespreking en een samenwerkingsbijeenkomst. We nemen ruimschoots de tijd voor onze organisatoren en inwoners en werken vanuit een hoog dienstverleningsgehalte. We zijn succesvol omdat we werken in een super enthousiast team (in teamverband dus) en we nemen ruimschoots de tijd voor zelf- en teamontwikkeling en reflecties, intervisies etc. Zo blijven we (van elkaar) leren!

Dit bieden wij

  • een rol met impact;
  • werken in ons flexibele kantoorconcept, met alle ruimte om je werk-privé balans te regelen;
  • een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
  • inschaling op basis van ervaring in schaal 8 van de Cao Gemeenten;
  • een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop het bruto maandsalaris. Dit kun je op verschillende manieren besteden. Denk bijvoorbeeld aan extra verlofuren, uitbetaling van het saldo of de aanschaf van een fiets;
  • een goede pensioenregeling bij het ABP;
  • ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Onze Dronten Academie biedt verschillende cursussen en ontwikkeltrajecten aan waardoor je jezelf kunt blijven ontwikkelen en uitdagen;
  • gratis reizen voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer; wanneer je met de auto naar je werk komt geldt een marktconforme reiskostenvergoeding;
  • veel andere voordelen zoals verschillende sportactiviteiten (denk aan yoga, wandelen, fietsen en we hebben zelfs een eigen sportruimte), een personeelsvereniging met leuke uitjes en activiteiten, een Tour de Dronten voor nieuwe medewerkers en de jaarlijks terugkerende Dronten Leert Dag.

Dit breng je mee
Wat het vraagstuk ook is, jij lost het naar eer en geweten op. Je kijkt hierbij vooral naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden (de ‘Ja, mits.. houding’). Je hebt een groot coachend vermogen, je hebt dienstverlening hoog in het vaandel staan en je bent een echte nieuwsgierige teamplayer.

Verder heb je:

  • hbo werk- en denkniveau met kennis van het specifieke vakgebied;
  • kennis van de gemeentelijke organisatie, haar interne beleid, regels en procedures en nieuwe ontwikkelingen;
  • minimaal twee jaar werkervaring, binnen een gemeentelijke organisatie en het genoemde vakgebied;
  • het vermogen om systemen snel eigen te maken en ben je digitaal vaardig;
  • goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.

Het team
Je gaat aan de slag bij het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH), waar op dit moment 50 collega’s in werkzaam zijn. Samen werken we aan een leefbare en veilige woonomgeving. Binnen dit team werk jij in ons cluster APV & BW, nauw samen met drie APV & BW vergunningverleners en een coördinator. In de praktijk schakel je ook veel met collega’s van andere vakgebieden en externe partijen.

Wil je alvast zien bij wie je dan in het team komt? Klik even terug naar de vorige pagina en je ziet je toekomstige collega's zwaaien! 

Procedure
Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern open tot we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. 

Wij vinden integriteit belangrijk. Voordat je in dienst komt kan er daarom sprake zijn van een aanvullende screening en dient er een geldige VOG te kunnen worden overlegd. Een positieve afronding van de integriteitsscreening is een voorwaarde voor indiensttreding.

Wil je meer weten over de functie en de organisatie waarin je terecht komt? Neem dan contact op met Jesse van Oostrum: j.van.oostrum@dronten.nl | 140321.
Voor meer informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Finn van der Heide, recruiter: f.van.der.heide@dronten.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen op:

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Sluitingsdatum:

21-06-2024

Startdatum:

13-03-2024

Locatie:

Dronten

Contactpersonen:

Joke Smit

Bedrijfspagina:

http://www.dronten.nl/

Kantooradres:

De Rede 1 8251 ER Dronten

Locatie: