Gemeente Dronten

Zowel medior/senior als junior kandidaten worden uitgenodigd te reageren!

Maximaal € 6.777,- bij 36 uur werken  I  32 - 36 uur I 17,05% Individueel Keuzebudget vrij te besteden
Heb jij een aansprekende visie op gebiedsgericht werken en weet je wat er nodig is om dit te verankeren in onze werkwijze? Kun jij als geen ander de verbinding leggen tussen inwoners,  ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente? Kun jij de ontwikkelingen, wensen en problemen die er leven in de wijk vertalen in opgaven voor de  gemeentelijke organisatie en haar partners en daarbij de verbinding te maken met ons collegeprogramma en de Drontense principes? Durf jij het aan om het voortouw te nemen om bestaande patronen te helpen doorbreken om de inspanningen van de diverse vakafdelingen echt aan te laten sluiten bij de opgaven in de wijk? Kun je een stevige uitdaging aan?  Lees dan snel verder!

Over de functie
Binnen onze organisatie werken we met veel passie vanuit ons vakmanschap en met een hoge ambitie voor een goede dienstverlening. De bereidheid om samen te werken aan resultaten voor onze inwoners en ondernemers is groot. We hebben inmiddels gebiedsregie benoemd als speerpunt van het programma opgavegericht werken. In Swifterbant en Biddinghuizen werken we al volop gebiedsgericht. We breiden het gebiedsgericht werken nu uit over de hele gemeente. Hiervoor zijn we op zoek naar een derde gebiedsregisseur die samen met de 2 andere gebiedsregisseurs de schouders hier onder wil zetten.

Je staat met je voeten in de vruchtbare Drontense klei, tussen inwoners, ondernemers en de maatschappelijke organisaties en je coördineert een gebiedsagenda met opgaven. Voorbeelden van opgaven kunnen zijn de energietransitie, de stijgende kosten voor de jeugdzorg, ondermijning of inburgering, of de groeiopgave van Dronten. Het vertalen van deze en andere opgaven naar gebiedsniveau en daar ook opgaven signaleren, is een belangrijk onderdeel van je werk. Je gaat aan de slag om gebiedsregie in de praktijk verder te brengen en te verankeren als werkwijze. Gebiedsregie is een manier om opgaven binnen een gebied te coördineren en  interne collega’s meer integraal met elkaar te laten samenwerken, om tot oplossingen te komen voor -of uitvoering te geven aan werken binnen die opgaven.

In de functie als gebiedsregisseur ben je niet alleen het aanspreekpunt voor diverse partijen, zoals dorpsraden en ondernemers, maar ook een belangrijke partner/adviseur voor de interne organisatie en het college van B&W. Je neemt samen met de andere gebiedsregisseurs het voortouw in het verder professionaliseren van de gebiedsteams en het verder uitwerken van (nieuwe) manieren van werken die ons in staat stellen meer integraal samen te werken aan de opgaven die zich in de samenleving van Dronten voordoen.

Je stuurt daarnaast ook gebiedsteams aan en organiseert doorzettingsmacht als het moeilijk wordt en het nodig is.  Het is daarom nodig dat je stevig in je schoenen staat. Je werkt met (natuurlijk) gezag, en hebt oog voor de intenties en het talent dat er is, aan grote opgaven in de samenleving. Je verbindt collega’s en teams in de organisatie zodat er in samenwerking en samenhang resultaten geboekt worden. Je hebt hierin oog en oor voor de politiek-bestuurlijke context en weet als geen ander wat er leeft en speelt.  Zo komen initiatieven van de grond en worden netwerken versterkt binnen en buiten de organisatie. Je beweegt soepel in allerlei overlegstructuren en herkent (politieke) belangen en verbindt daarin de opgaven in de samenleving met de ambities van ons college. Je verbindt als geen ander, organiseert wat nodig is en je communicatiestijl past bij je publiek. We gaan er van uit dat we je vaker buiten dan in het Huis van de Gemeente, zien. Je kantoor heb je regelmatig in de wijk.

Dit breng je mee

  • Je bent een stevige netwerker en verbinder van buiten naar binnen en andersom. Je hebt ruime ervaring en affiniteit met het vanuit een gemeentelijke organisatie samenwerken met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties;
  • Je hebt kennis van de politiek bestuurlijke context en vult je adviseursrol in vanuit politieke sensitiviteit;
  • Je bent in staat om maatschappelijke problemen en/of kansen in het gebied te verwoorden, analyseren en vertalen in een opgave. Je weet concreet te maken wat de bijdrage van verschillende belanghebbenden, inclusief de gemeente, kan zijn in het realiseren van de opgave en maakt hier duidelijke afspraken over.
  • Je bent daadkrachtig, flexibel, besluitvaardig, waar nodig vasthoudend en gaat voor resultaat.
  • Je helpt anderen met prioriteiten stellen doordat je weet dat èchte keuzes maken betekent dat je ook nee moet kunnen zeggen.
  • Je hebt ervaring met het opzetten en leiden van teams. Je hebt daarbij een eigen effectieve stijl om mensen te beïnvloeden (sturen zonder macht).
  • Je bent sterk in analyseren en kunt een praktische vertaling maken om, in samenwerking met de 2 andere gebiedsregisseurs, gebiedsregie verder te ontwikkelen en te borgen als werkwijze.
  • Je hebt lef, kunt omgaan met weerstand en schuring ga je niet uit de weg omdat je oog hebt voor het uiteindelijke ?
  • Je kunt omgaan met verschillende, vaak tegenstrijdige, belangen.
  • Je werkt vanuit de bedoeling en doet wat helpt en nodig is
  • Je draagt bij aan een lerende en inspirerende omgeving.
  • Je bent communicatief, bent flexibel in de te hanteren communicatiestijl en bent op de hoogte van de ontwikkelingen op het terrein van sociale media.
  • Het helpt als je ervaring hebt in het realiseren van opgaven in het ruimtelijk en het sociale domein.
  • Je kunt flexibel werken en vindt het geen probleem om regelmatig te werken buiten de reguliere kantoortijden.

Wat bieden we?

  • Een rol met impact; je brengt opgaven in beeld in een gebied en zorgt voor zichtbaarheid van -en duidelijkheid over de rol die de gemeente daarbij heeft. Op basis daarvan kom je tot mooie resultaten binnen opgaven, samen met partners in het gebied.
  • Inschaling op basis van kennis en ervaring in indicatief functieschaal 12 van de Cao gemeenten.
  • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
  • We werken activiteit gericht. Dit betekent dat jij werkt waar en wanneer jij er moet zijn, dat is bijvoorbeeld op locatie, op kantoor of thuis, overdag, ’s avonds of af en toe in het weekend. Je krijgt de ruimte om je werk-privé balans te regelen;
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop het bruto maandsalaris. Dit kun je op verschillende manieren besteden. Denk bijvoorbeeld aan extra verlofuren, uitbetaling saldo IKB of de aanschaf van een fiets;
  • Een goede pensioenregeling bij het ABP;
  • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Onze Dronten Academie biedt verschillende cursussen en ontwikkeltrajecten aan waardoor je jezelf kunt blijven ontwikkelen en uitdagen;
  • Gratis reizen voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer; wanneer je met de auto naar je werk komt geldt een marktconforme reiskostenvergoeding, eventueel in combinatie fiscale uitruilmogelijkheden binnen het IKB;
  • veel andere voordelen zoals verschillende sportactiviteiten (denk aan yoga, wandelen, fietsen en we hebben zelfs een eigen sportruimte), een personeelsvereniging met leuke uitjes en activiteiten, een Tour de Dronten voor nieuwe medewerkers en de jaarlijks terugkerende Dronten Leert Dag.

Procedure
Deze vacature staat intern open tot en met 24 mei 2024. Bij de gemeente Dronten hechten wij waarde aan de integriteit van onze medewerkers. Voorafgaand aan indiensttreding kan er daarom sprake zijn van een aanvullende screening en dient er een geldige VOG te kunnen worden overlegd, een positieve afronding van de integriteitsscreening is een voorwaarde voor indiensttreding.

Wil je meer weten over de functie en de organisatie waarin je terecht komt? Neem dan contact op met teammanager Paula Weiland: 14 0321 | p.weiland@dronten.nl

Voor meer informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Joyce Bosveld, recruiter: 06-15132511 | j.bosveld@dronten.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen op:

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Sluitingsdatum:

24-05-2024

Startdatum:

29-04-2024

Locatie:

Dronten

Contactpersonen:

Paula Weiland

Bedrijfspagina:

http://www.dronten.nl/

Kantooradres:

De Rede 1 8251 ER Dronten

Locatie: