Gemeente Dronten
Terug naar vacature-overzicht

Teammanager Samenleving

Maximaal €7.325,- bij 36 uur werken | 36 uur | 17,05% Individueel Keuzebudget vrij te besteden

Ben jij een inspirerende leider met een passie voor het sociaal domein? Wil jij bijdragen aan het bouwen van een toekomstgerichte samenleving en ben jij klaar voor een dynamische en invloedrijke rol binnen onze gemeente? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?
Gemeente Dronten staat voor innovatie, inclusiviteit en het bouwen aan een toekomstbestendige gemeenschap richting 2050. Waar we nu op ruim 44.000 inwoners zitten, willen we in 2050 richting de 60.000 inwoners gegroeid zijn. Onze visie is gebaseerd op de principes van midden in de samenleving staan, verbinden, dienstverlenend zijn, vertrouwen, en werken aan gemeenschappelijke opgaven. We bouwen een samenleving is ons vertrekpunt. Ons hoogste doel is daarbij brede welvaart voor onze inwoners en we maken daarbij stappen om effectgericht te denken en te werken, zodat we die effecten kunnen bereiken die daadwerkelijk bijdragen aan de brede welvaart van onze inwoners. Inwoners zijn het vertrekpunt van ons handelen en verdienen excellente dienstverlening. Dat betekent dat je met oog voor deze beweging, intern team overstijgend oog hebt voor je collega’s, en de integrale samenwerking stimuleert om opgavegericht te kunnen werken.

De uitdaging
Zoals bij elke gemeente zit er bij ons ook spanning op de complexe uitdagingen in de samenleving, de ambities van het bestuur en de realisatiekracht van de organisatie en dus ook binnen het team. De Dit vraagt om een sterke, verbindende en koersvaste manager die richting kan geven, de balans bewaakt tussen ambitie en realisme en het beste uit onze medewerkers haalt vanuit oog voor hun welzijn en ontwikkeling. We bouwen een samenleving en dat begint in het sociaal domein! Ons hoogste doel is daarbij brede welvaart voor onze inwoners en we maken daarbij stappen om effectgericht te denken en te werken. Zodat we die effecten kunnen bereiken die daadwerkelijk bijdragen aan de brede welvaart van onze inwoners. Inwoners zijn het vertrekpunt van ons handelen en verdienen excellente dienstverlening. Dat betekent dat je intern teamoverstijgend oog hebt voor je collega’s, en de integrale samenwerking stimuleert om opgavegericht te kunnen werken.

Wat ga je doen?
Als Teammanager Samenleving ben jij de leider van ons team. Je rapporteert rechtstreeks aan de gemeentesecretaris en geeft leiding aan het team Samenleving. Je bent verantwoordelijk voor:

  • Leidinggeven aan het team Samenleving: Je stuurt een gedreven team aan en bevordert een cultuur van samenwerking en integriteit. Daarbij begeleid je het team en de gemeente in het proces van groei en verandering als gevolg van de toename van het aantal inwoners.
  • Integraal management: Je implementeert en bevordert integraal werken binnen de gemeente.
  • Dienend leiderschap: Je bent een rolmodel in dienend leiderschap en zorgt voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van jouw teamleden.
  • Kruisbestuiving en samenwerking: Je stimuleert samenwerking tussen verschillende disciplines en versterkt de samenhang binnen het team. Daarbij stimuleer je het welzijn en de ontwikkeling van teamleden en de teamontwikkeling.

Daarnaast ben je lid van het Managementteam. Samen met je collega teammanagers ben je verantwoordelijk voor het uitzetten en bewaken van de koers van de organisatie. Dat vraagt kennis en ervaring met sturen van organisaties. Het vraagt bewustzijn van je eigen kernkwaliteiten en oog voor de kwaliteiten van de collega teammanagers om effectief te werken en te sturen.

Wat bieden wij?

  • Een rol met échte impact;
  • Werken in ons flexibele kantoorconcept, met alle ruimte om je werk-privé balans te regelen;
  • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Inschaling op basis van ervaring in schaal 13 van de Cao Gemeenten;
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop het bruto maandsalaris. Dit kun je op verschillende manieren besteden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren, het elke maand uitbetalen van het IKB of het aanschaffen van een fiets;
  • Een goede pensioenregeling bij het ABP;
  • Ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden. Onze Dronten Academie biedt verschillende cursussen en ontwikkeltrajecten aan waardoor je jezelf kan blijven ontwikkelen en uitdagen;
  • Gratis reizen voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer; wanneer je met de auto naar je werk komt geldt een marktconforme reiskostenvergoeding;
  • Veel andere voordelen zoals verschillende sportactiviteiten (denk aan yoga, wandelen, fietsen en we hebben zelfs een eigen sportruimte), een personeelsvereniging met leuke uitjes en activiteiten, een Tour de Dronten voor nieuwe medewerkers en de jaarlijks terugkerende Dronten Leert Dag.

Wie zoeken wij?
Onze ideale kandidaat heeft een HBO/WO werk- en denkniveau en ervaring als leidinggevende binnen een gemeentelijke context, bij voorkeur met een achtergrond in bestuurskunde, het sociaal domein of fysieke domein. Je beschikt over sterke analytische vaardigheden, bent besluitvaardig en hebt een heldere visie op maatschappelijke ontwikkelingen. Daarnaast stimuleer je integraal kijken/denken, zowel team- als domein overstijgend en bevorder je opgavegericht werken.

Daarnaast ben je:

  • Verbindend, compassievol en sturend: Je weet mensen mee te krijgen zonder hun werk over te nemen. Je stuurt op resultaat met oog en oor voor je medewerkers.
  • politiek sensitief: Je begrijpt de politieke dynamiek en kunt hier tactvol en diplomatiek in opereren.
  • Hard op inhoud, zacht op relatie: Je weet een balans te vinden tussen resultaatgericht werken en een mensgerichte benadering.
  • Flexibel en aanpassingsvermogen: je kunt goed omgaan met de dynamiek en uitdagingen die de snelle groei van de gemeente met zich meebrengt.

Procedure
Enthousiast geworden? We maken graag kennis met je! Solliciteer dan uiterlijk vrijdag 12 juli. De eerste gesprekken zullen op dinsdag 16 juli plaatsvinden in de middag.

Bij de gemeente Dronten hechten wij waarde aan de integriteit van onze medewerkers. Voorafgaand aan indiensttreding kan er daarom sprake zijn van een aanvullende (ontwikkel)screening en dient er een geldige VOG te kunnen worden overlegd, een positieve afronding van de integriteitsscreening is een voorwaarde voor indiensttreding.

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Jan Dirk Pruim, gemeentesecretaris via: j.pruim@dronten.nl
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Manouk Sol, Recruiter via: m.sol@dronten.nl | 06-82365888.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen op:

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Sluitingsdatum:

12-07-2024

Startdatum:

18-06-2024

Locatie:

Dronten

Contactpersonen:

Jan Dirk Pruim

Bedrijfspagina:

http://www.dronten.nl/

Kantooradres:

De Rede 1 8251 ER Dronten

Locatie: