Gemeente Dronten
Terug naar vacature-overzicht

Regionaal Traineeship Burgerzaken

Samen sterk in Flevoland: Regionaal traineeship burgerzaken

Stel je eens voor dat jij de kans krijgt om opgeleid te worden tot een volwaardig medewerker burgerzaken en bij verschillende gemeenten in Flevoland werkervaring op kan doen. Heb jij altijd meer willen weten wat er schuilgaat achter de wereld van burgerzaken? Wat erna gebeurt als jij je ID-kaart of rijbewijs hebt aangevraagd? Wij investeren graag in jou en bieden de mogelijkheid om je te laten opleiden. Zodat jij met al je opgedane kennis het aanspreekpunt wordt voor onze klanten en collega’s!

Wat ga je doen als trainee burgerzaken?

  • Volgen van een lesprogramma bestaande uit e-learnings en fysieke trainingen waarbij voldoende ruimte is voor intervisie.
  • Afwisselend meedraaien in de teams burgerzaken bij gemeenten Dronten, Lelystad en Noordoostpolder en je opgedane kennis gelijk in de praktijk brengen. 

Zo regel je bijvoorbeeld dat (buitenlandse) brondocumenten worden beoordeeld en telefonische en schriftelijke klantaanvragen worden beantwoord.

Denk je nu: ‘maar daar komt toch wel meer bij kijken?’ Je hebt helemaal gelijk. Als trainee burgerzaken ben je ook verantwoordelijk voor het afhandelen van de aanvraag voor diverse producten. Dit kunnen paspoorten of rijbewijzen zijn, maar je kan ook worden opgeleid voor werkzaamheden van de burgerlijke stand. 

“Een van de mooiste dingen die we zomaar voor een ander kunnen doen, is vriendelijk zijn!”                                                                        Carlijn de Graaf, trainee Burgerzaken

Waar ga je dit doen?
Bij de gemeenten Dronten, Lelystad en Noordoostpolder dus. Samen maken wij werk van onze grootste ambities zodat wij een nog mooiere plek voor onze inwoners, ondernemers en bezoekers worden. Hoe we dit doen? Door elkaar te respecteren, samen te werken en door vrijheid te combineren met verantwoordelijkheid. Of er kansen zijn voor jou als trainee burgerzaken? 100%. Je hoeft ze alleen maar te grijpen.

Je krijgt bij onze gemeenten de ruimte om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen, om te groeien en kleur aan je werk te geven. Het is mooi om dicht op de samenleving te mogen werken. Wij hebben het samen goed voor elkaar!

Wat je meebrengt
Jij pakt aan, durft keuzes te maken en bent lekker jezelf. Dat gaat je goed af omdat jij jouw unieke talenten met ons deelt. En het waarmaken van jouw wilde ambities? Ook dat kan. Tenminste… als jij voor deze vacature van regionaal traineeship burgerzaken Flevoland beschikt over:

  • MBO 4 opleiding met enige werkervaring, of:
  • HBO opleiding;
  • Een rijbewijs B en een auto: dit is handig omdat je werkt in verschillende gemeenten.

Met jouw stressbestendigheid en hoge verantwoordelijkheidsgevoel ben je een absolute aanwinst voor de drie verschillende teams burgerzaken. Samen met collega’s maak je het verschil voor de inwoners!

Wat je verdient
Alleen als jíj groeit, kunnen onze gemeenten op alle vlakken blijven groeien. Daarom kan je bij ons kiezen uit allerlei trainingen en opleidingen. Ook zijn er veel doorgroeimogelijkheden binnen de gemeenten. Daarbovenop kan je voor deze functie (op basis van 36 uur per week) rekenen op een contract voor twee jaar bij één van de drie gemeenten:

  • € 2.894,00 bruto per maand (op basis van salaristabel per 1 januari 2024). Dat is aanloopschaal 6, periodiek 5;
  • vakopleiding burgerzaken (volgens NLQF-4 diplomalijn);
  • 27 verlofdagen per jaar;
  • al jouw ov-kosten (tweedeklas) worden door ons vergoed. Reis je met de auto? Dan vergoeden wij € 0,23 per kilometer;
  • een laptop en mobiele telefoon;
  • pensioenopbouw via het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.

En er is meer: 17,05% individueel keuzebudget. Jij bepaalt zelf hoe je dit inzet: wil je bijvoorbeeld meer salaris, meer pensioen opbouwen of meer verlofdagen? Aan jou de keuze.

Wat is jouw volgende stap?
Als jij er klaar voor bent om opgeleid te worden tot een volwaardig medewerker burgerzaken, zet dan de stap naar één van onze gemeenten. We zijn dichterbij dan je denkt.  

  • Solliciteer vóór 1 oktober 2024 via deze link: vacature regionaal traineeship burgerzaken
  • Je ontvangt meteen een automatische sollicitatiebevestiging. Blijft jouw mailbox leeg? Check de spambox.
  • Vragen? Stel deze aan Bianca Drachman via 06-48530040 (gemeente Lelystad), Jan-Willem Schmidt via 06-20808925 (gemeente Dronten) of Daniëlle Schipper via 06-13326878 (gemeente Noordoostpolder). WhatsAppen is ook oké.
  • Een (online) assessment maakt onderdeel uit van de procedure.
  • De selectiedag staat gepland op 8 november 2024. Zet je deze datum vast met potlood in jouw agenda? Het kan zomaar zijn dat jij na die dag met een nieuwe baan naar huis gaat!

 

 

Vacature delen op:

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Sluitingsdatum:

30-09-2024

Startdatum:

02-09-2024

Locatie:

Dronten, Lelystad en Noordoostpolder

Contactpersonen:

Team HRM

Bedrijfspagina:

http://www.dronten.nl/

Kantooradres:

De Rede 1 8251 ER Dronten

Locatie: