Gemeente Dronten
Terug naar vacature-overzicht

Vergunningverlener Omgevingswet

€3.602 – €5.313 bij 36 uur werken | 32 – 36 uur | 17,05% Individueel Keuzebudget vrij te besteden | Sluitingsdatum 4 november 2024

Wat ga je doen?
Je verleent omgevingsvergunningen voor verschillende activiteiten, zoals bouwen, kappen, reclame, brandveiligheid en andere aspecten die onder de Omgevingswet vallen. Elke aanvraag beoordeel je zorgvuldig binnen de geldende wet- en regelgeving, terwijl je het proces strak bewaakt. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het volledige vergunningsproces. Tijdens het hele traject begeleid je de aanvrager en communiceer je helder en tijdig over de voortgang en de verwachte uitkomst. Kan een vergunning niet verleend worden? Dan kom jij met alternatieven.

Daarnaast vraag je adviezen op van collega-specialisten en externe adviseurs, beoordeel je deze en zorg je bij onduidelijkheden voor duidelijkheid en beslissingen. Je denkt mee en geeft advies over het ruimtelijk beleid en afwijkingen van het omgevingsplan. Daarnaast ben je flexibel en voer je waar nodig gerelateerde werkzaamheden uit.

Wat krijg je daarvoor terug?
Afwisseling en impact in een interessante omgeving waar de politiek nooit ver weg is. Ook kun je rekenen op toekomstperspectief en mogelijkheden om op termijn door te groeien naar andere functies of andere teams. Wij vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk. Je krijgt daarom de ruimte om je eigen werk in te delen en te werken op de plek die jou op dat moment het beste uitkomt. Thuis, buiten of op een fijne plek in ons flexibele kantoorconcept.

Wat je in elk geval van ons krijgt:

  • Een salaris van maximaal €5.313 (schaal 10).
  • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je bruto maandsalaris. Dit IKB kun je op verschillende manieren besteden, bijvoorbeeld voor het kopen van extra verlof, maandelijkse uitbetaling of de aanschaf van een fiets.
  • Een goede pensioenregeling bij het ABP.
  • Volop ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden via onze Dronten Academie. Blijf jezelf ontwikkelen en uitdagen!
  • Gratis reizen voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. Bij gebruik van de auto hebben we een marktconforme reiskostenvergoeding.
  • Verschillende sportactiviteiten (denk aan yoga, wandelen of fietsen). We hebben een eigen sportruimte.
  • Een personeelsvereniging met leuke uitjes en activiteiten, een Tour de Dronten voor nieuwe medewerkers en de jaarlijks terugkerende Dronten Leert Dag.

Wie ben jij?
Je bent positief en proactief, met een scherp oog voor zorgvuldigheid en eigenaarschap in alles wat je doet. Je begrijpt als geen ander dat je werkt in een politiek-bestuurlijke omgeving en handelt daar ook naar. Jouw focus ligt op uitstekende dienstverlening aan inwoners, bedrijven en instellingen. Je bent altijd op zoek naar mogelijkheden en oplossingen, waarbij je de verschillende belangen goed afweegt. Communiceren gaat je uitstekend af, zowel mondeling als schriftelijk. Vanuit betrokkenheid maak je duidelijk wat, hoe en waarom je bepaalde keuzes maakt. Bovendien ben je een echte teamspeler en sterk gericht op samenwerking.

Je hebt in elk geval:

  • een afgeronde en relevante mbo opleiding bouwkunde of (omgevings)recht met daarbij mbo+ werk- en denkniveau;
  • het diploma Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht 1 (ABW1), ABW 2 is een pré;
  • aantoonbare kennis van en ervaring met (omgevings)vergunningverlening bouwen;  
  • minimaal twee jaar ervaring op het gebied van (omgevings)vergunningverlening.

Wie zijn wij?
Je gaat aan de slag binnen het team Ruimtelijke Ontwikkeling, een nieuw team dat is ontstaan na de splitsing tussen ontwikkeling en beleid. Dit team bestaat uit verschillende clusters, waaronder het cluster Ruimtelijke Ordening, waar jij deel van uitmaakt. Naast Ruimtelijke Ordening omvat het team ook de clusters Grondzaken en Projecten. In totaal werken er meer dan 30 collega's binnen dit team.

Wil je meer weten?
Wil je meer weten over de functie en de organisatie? Neem dan contact op met Marttje Daling, teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 0231.
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Manouk Sol, Recruiter via m.sol@dronten.nl of 06-82365888.

Nog belangrijk om te weten
Wij vinden integriteit belangrijk. Daarom moet je voordat je in dienst komt een geldige VOG kunnen overleggen. Soms kan er ook sprake zijn van een aanvullende screening.

Over de gemeente Dronten
Dronten is sinds de start in 1960 uitgegroeid tot een moderne gemeente met meer dan 40.000 inwoners. In 2050 zullen dat er 60.000 zijn. We werken aan een fijne, hechte samenleving, gebouwd op gemeenschapszin en verbeeldingskracht, ingebed in een groene, landschappelijke leefomgeving. 
We willen een voorloper zijn. Daarom denken we in kansen en niet in beperkingen. Van woningbouw, armoede, opvang van vluchtelingen, voedsel, natuur tot water: bij ons mag je zaken uitproberen, pilots en experimenten doen. Pak jouw ruimte!

Vacature delen op:

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Sluitingsdatum:

04-11-2024

Startdatum:

14-10-2024

Locatie:

Dronten

Contactpersonen:

Marttje Daling

Bedrijfspagina:

http://www.dronten.nl/

Kantooradres:

De Rede 1 8251 ER Dronten

Locatie: