Gemeente Dronten
Terug naar vacature-overzicht

Adviseur Informatiebeveiliging (CISO)

€3.944 - €5.691 bij 36 uur werken | 36 uur | 17,05% Individueel Keuzebudget vrij te besteden

Wat ga je doen?
Als Adviseur Informatiebeveiliging in Dronten neem je het voortouw als CISO en zorg je ervoor dat informatiebeveiliging topprioriteit is. Jij bent degene die, samen met de Functionaris Gegevensbescherming (FG), onze organisatie stevig neerzet op het gebied van informatiebeveiliging, privacy en gegevensbescherming. Jouw focus ligt op het ontwikkelen van een samenhangend pakket aan maatregelen, gebaseerd op de BIO, om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van onze informatie te waarborgen.

Je voert risicoanalyses uit, houdt rekening met onze bedrijfsvoering en zorgt ervoor dat we voldoen aan alle wettelijke voorschriften. Je werkt aan nieuwe projecten en systemen, en zorgt ervoor dat bestaande systemen veilig blijven. Belangrijk daarbij is dat je de organisatorische maatregelen naadloos laat aansluiten op de technische beveiliging. Je werkt daarbij samen met de Informatie Security Officer en maakt deel uit van het concernteam I-control onder aansturing van de CIO.

Als CISO ben je het aanspreekpunt en de expert op het gebied van informatiebeveiliging. Je bent zichtbaar in de organisatie, communiceert makkelijk met collega’s op alle niveaus en brengt je adviezen helder en enthousiast over. Je volgt juridische en technologische ontwikkelingen op de voet en vertaalt deze naar concrete verbeteringen en beleid voor de gemeente Dronten.

Wat krijg je daarvoor terug?
Afwisseling en impact in een interessante omgeving waar de politiek nooit ver weg is. Ook kun je rekenen op toekomstperspectief en mogelijkheden om op termijn door te groeien naar andere functies of andere teams. Wij vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk. Je krijgt daarom de ruimte om je eigen werk in te delen en te werken op de plek die jou op dat moment het beste uitkomt. Thuis, buiten of op een fijne plek in ons flexibele kantoorconcept.

Wat je in elk geval van ons krijgt:

  • Een salaris van maximaal €5.691 (schaal 10A).
  • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je bruto maandsalaris. Dit IKB kun je op verschillende manieren besteden, bijvoorbeeld voor het kopen van extra verlof, maandelijkse uitbetaling of de aanschaf van een fiets.
  • Een goede pensioenregeling bij het ABP.
  • Volop ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden via onze Dronten Academie. Blijf jezelf ontwikkelen en uitdagen!
  • Gratis reizen voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. Bij gebruik van de auto hebben we een marktconforme reiskostenvergoeding.
  • Verschillende sportactiviteiten (denk aan yoga, wandelen of fietsen). We hebben een eigen sportruimte.
  • Een personeelsvereniging met leuke uitjes en activiteiten, een Tour de Dronten voor nieuwe medewerkers en de jaarlijks terugkerende Dronten Leert Dag.

Wie ben jij?
Wij zoeken een energieke, grensverleggende collega die kennis van zaken heeft en een zelfstandige, proactieve werkhouding meebrengt. Als Adviseur Informatiebeveiliging is het essentieel dat je goed kunt communiceren en het lef hebt om buiten de gebaande paden te denken. 
Je beschikt over sterke organisatie- en bestuurlijke sensitiviteit, zodat je soepel kunt navigeren binnen onze organisatie. Wij waarderen jouw drive om bij te dragen aan de samenleving en aan onze organisatie.

Je hebt in elk geval:

  • hbo+ werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde opleiding op niveau in de richting van Informatiebeveiliging.
  • brede en aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van Informatiebeveiliging bij voorkeur binnen een gemeentelijke organisatie.

Informatiemanagement in Dronten
Gemeente Dronten ontwikkelt zich in de komende jaren tot een open en betrouwbare digitale dienstverlener die samen met externe partners innovatieve oplossingen en diensten levert aan de lokale samenleving. Anticiperend op de ontwikkelingen van morgen, zonder de betrouwbaarheid van vandaag uit het oog te verliezen. We zijn op avontuur, krijgen daarvoor veel professionele ruimte en nodigen je van harte uit om je bij ons aan te sluiten!

Wil je meer weten?
Wil je meer weten over de functie en de organisatie? Neem dan contact op met teammanager Michael Bres via telefoonnummer 14 0231 of via m.bres@dronten.nl
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Manouk Sol, Recruiter via m.sol@dronten.nl of 06-82365888.

Nog belangrijk om te weten
Wij vinden integriteit belangrijk. Daarom moet je voordat je in dienst komt een geldige VOG kunnen overleggen. Soms kan er ook sprake zijn van een aanvullende screening.

Over de gemeente Dronten
Dronten is sinds de start in 1960 uitgegroeid tot een moderne gemeente met meer dan 40.000 inwoners. In 2050 zullen dat er 60.000 zijn. We werken aan een fijne, hechte samenleving, gebouwd op gemeenschapszin en verbeeldingskracht, ingebed in een groene, landschappelijke leefomgeving. 
We willen een voorloper zijn. Daarom denken we in kansen en niet in beperkingen. Van woningbouw, armoede, opvang van vluchtelingen, voedsel, natuur tot water: bij ons mag je zaken uitproberen, pilots en experimenten doen. Pak jouw ruimte!

Vacature delen op:

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Startdatum:

14-10-2024

Locatie:

Dronten

Contactpersonen:

Michael Bres

Bedrijfspagina:

http://www.dronten.nl/

Kantooradres:

De Rede 1 8251 ER Dronten

Locatie: