Gemeente Dronten Jeugd, Leerrecht & Wmo

€3.359 - €4.811 bij 36 uur werken  I  28 uur I 17,05% Individueel Keuzebudget vrij te besteden | Sluitingsdatum 4 november 2024

Wat ga je doen?
Je beheert jouw eigen klantenbestand waarvoor je de beoordeling en afhandeling van de Wmo melding conform de werkwijze DronterKoers. Er is sprake van een intensieve samenwerking met partners in de wijk en een integrale samenwerking met Gidsen Participatie, Gidsen Jeugd en Gidsen Regie van de gemeente Dronten.

Je bent in gesprek met inwoners die ondersteuning nodig hebben op het gebied van maatschappelijke zorg. Je voert het keukentafelgesprek, je analyseert de hulpvraag en onderzoekt samen met de inwoner en het netwerk welke oplossingen passend zijn. Je stelt vast welke zorg en voorzieningen noodzakelijk zijn en kijkt daarbij verder dan alleen jouw eigen vakgebied. Je initieert daar waar nodig afstemming met jeugdzorg en Participatiewet. De bevindingen van jouw onderzoek leg je vast in een routeplan (ondersteuningsplan). Je houdt (toe)zicht en regie op de uitvoering van het routeplan.

Wat krijg je daarvoor terug?
Afwisseling en impact in een interessante maatschappelijke omgeving waar de politiek nooit ver weg is. Ook kun je rekenen op toekomstperspectief en mogelijkheden om op termijn door te groeien naar andere functies of andere teams. Wij vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk. Je krijgt daarom de ruimte om je eigen werk in te delen en te werken op de plek die jou op dat moment het beste uitkomt. Thuis, buiten of op een fijne plek in ons flexibele kantoorconcept.

Wat je in elk geval van ons krijgt:

  • Een salaris van maximaal €4.811 (schaal 9).
  • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je bruto maandsalaris. Dit IKB kun je op verschillende manieren besteden, bijvoorbeeld voor het kopen van extra verlof, maandelijkse uitbetaling of de aanschaf van een fiets.
  • Een goede pensioenregeling bij het ABP.
  • Volop ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden via onze Dronten Academie. Blijf jezelf ontwikkelen en uitdagen!
  • Gratis reizen voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. Bij gebruik van de auto hebben we een marktconforme reiskostenvergoeding.
  • Verschillende sportactiviteiten (denk aan yoga, wandelen of fietsen). We hebben een eigen sportruimte.
  • Een personeelsvereniging met leuke uitjes en activiteiten, een Tour de Dronten voor nieuwe medewerkers en de jaarlijks terugkerende Dronten Leert Dag.

Wie ben jij?
Met jouw inlevingsvermogen, overtuigingskracht en tactvolle communicatie ben je in staat verbinding te maken met inwoners, collega’s en partners. Je krijgt energie van complexe aanvragen en komt door goede analyse en nauwe samenwerking met betrokken partijen tot een deskundig en gefundeerd advies. Hierbij stel je de zelfredzaamheid van de inwoner voorop, al dan niet gebruik makend van het netwerk van de inwoner of algemene voorzieningen.

Conform gemeentelijk beleid onderbouw je aanvragen, verwerk je deze administratief en rapporteer. Je werkt nauw samen met collega’s die jou ondersteunen in jouw werk, denk hierbij aan administratie, juridisch kwaliteitsmedewerkers en een coördinator Wmo.

Je hebt in elk geval:

  • een afgeronde HBO- opleiding;
  • kennis van relevante wet- en regelgeving zoals de Wmo , Awb en actuele kennis van de individuele Wmo-voorzieningen;
  • en is het een pré als je beschikt over kennis en/of ervaring met multi-problematiek;
  • kennis van en ervaring met de visie op eigen kracht/de Nieuwe Route.

Wie zijn wij?
Je komt te werken in een fijn en gezellig subteam bestaande uit ongeveer 12 collega’s. De Dronter Koers is de benaming van de werkwijze in het sociaal domein van de gemeente Dronten. Deze werkwijze stoelt op 5 wijknetwerken waarin de zogenaamde “gidsen” en andere professionals in het sociaal domein met elkaar samenwerken. Onderdeel van de Dronter Koers zijn de gidsen Wmo, gemotiveerde medewerkers met verschillende achtergronden.

Vanwege kwetsbaarheid van deze spilfunctie in het team en het verlichten van de verantwoordelijkheid daarvan, verdelen we de triage-functie over twee personen. We zoeken iemand die het leuk vindt om deze functie samen met de huidige triagist verder te ontwikkelen: een bouwer!

Wil je meer weten?
Wil je meer weten over de functie en de organisatie? Neem dan contact op met Heleen Koornberg, Teammanager. Dat kan via h.koornberg@dronten.nl of telefoonnummer 140321.

Meer weten over de selectieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter Pauline Schilderman op telefoonnummer 06-26529292of via p.schilderman@dronten.nl.

Nog belangrijk om te weten
Wij vinden integriteit belangrijk. Daarom moet je voordat je in dienst komt een geldige VOG kunnen overleggen. Soms kan er ook sprake zijn van een aanvullende screening.

Over de gemeente Dronten
Dronten is sinds de start in 1960 uitgegroeid tot een moderne gemeente met meer dan 40.000 inwoners. In 2050 zullen dat er 60.000 zijn. We werken aan een fijne, hechte samenleving, gebouwd op gemeenschapszin en verbeeldingskracht, ingebed in een groene, landschappelijke leefomgeving.

We willen een voorloper zijn. Daarom denken we in kansen en niet in beperkingen. Van woningbouw, armoede, opvang van vluchtelingen, voedsel, natuur tot water: bij ons mag je zaken uitproberen, pilots en experimenten doen.

 

 

Vacature delen op:

Regio:

  • Flevoland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

04-11-2024

Locatie:

Dronten

Contactpersonen:

Heleen Koornberg

Bedrijfspagina:

http://www.dronten.nl/

Kantooradres:

De Rede 1 8251 ER Dronten

Locatie: