Gemeente Dronten

€3.602 - €5.313 bij 36 uur | 32-36 uur | 17,05% Individueel Keuzebudget vrij te besteden | Sluitingsdatum 4 november 2024

Als gemeente willen wij de komende decennia flink groeien. Dat levert interessante vraagstukken op over wonen en woonbeleid. Wij kunnen jouw kennis en kwaliteiten dus goed gebruiken!

Wat ga je doen?
De gemeente Dronten gaat groeien: van ruim 44.000 inwoners nu naar ongeveer 60.000 in 2050! Deze groei (Dronten 2050) stelt de gemeente Dronten voor tal van uitdagingen: hoe zorgen we dat we het dorps karakter behouden en dat mensen elkaar blijven ontmoeten en kennen, hoe blijven we een gemengde samenleving en zorgen we dat ouderen en jongeren die hier graag willen wonen een fijne plek vinden? In het recent vastgestelde Woonperspectief is beschreven welke waarden hiervoor onze leidraad zijn. Dit Woonperspectief wordt uitgewerkt en vertaald naar een uitvoeringsagenda/-programma.

Jij krijgt volop de ruimte om jouw rol in het realiseren van de doelen van het Woonperspectief c.q. de uitvoeringsagenda van dit woonperspectief vorm te geven. Je bouwt proactief aan goede samenwerkingscoalities met bijvoorbeeld woningcorporaties, politieke stakeholders en de ambtelijke organisatie. Ook lever je samen met jouw collega’s input voor de groeiopgave Dronten 2050.

Je geeft sturing aan de voortgang van het woningbouwprogramma en werkt hierbij nauw samen met je collega’s wonen, projectleiders en beleidsmedewerkers. Je zorgt er daarmee voor dat de realisatie van woningbouw voldoet aan de kaders van het Woonperspectief. Ook werk je aan woonvraagstukken in relatie tot de lokale woningcorporatie. Je bent inhoudelijk op de hoogte van trends en ontwikkelingen van nieuwe / gewijzigde wet- en regelgeving binnen het beleidsterrein wonen en geeft daarover een helder advies welke je vertaalt naar notities, college- en raadsvoorstellen.

Wat krijg je daarvoor terug?
Een afwisselende rol, in een gemeente met een ambitieuze groeiopgave, waarin jij mee bouwt aan de groei van de Drontense samenleving. Je kunt rekenen op toekomstperspectief en mogelijkheden om op termijn door te groeien naar andere functies of andere teams. Wij vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk. Je krijgt daarom de ruimte om je eigen werk in te delen en te werken op de plek die jou op dat moment het beste uitkomt. Thuis, buiten of op een fijne plek in ons flexibele kantoorconcept.

Wat je in elk geval van ons krijgt:

  • Een salaris van maximaal €5.313 (schaal 10).
  • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je bruto maandsalaris. Dit IKB kun je op verschillende manieren besteden, bijvoorbeeld voor het kopen van extra verlof, maandelijkse uitbetaling of de aanschaf van een fiets.
  • Een goede pensioenregeling bij het ABP.
  • Volop ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden via onze Dronten Academie. Blijf jezelf ontwikkelen en uitdagen!
  • Gratis reizen voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. Bij gebruik van de auto hebben we een marktconforme reiskostenvergoeding.
  • Verschillende sportactiviteiten (denk aan yoga, wandelen of fietsen). We hebben een eigen sportruimte.
  • Een personeelsvereniging met leuke uitjes en activiteiten, een Tour de Dronten voor nieuwe medewerkers en de jaarlijks terugkerende Dronten Leert Dag.

Wie ben jij?
Jij vertaalt de uitkomsten van jouw analyses naar innovatieve ideeën en oplossingen die bijdragen aan de groei van Dronten. Je brengt deze adviezen met overtuigingskracht en hebt daarbij een uitstekend gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je weegt de diverse belangen op inhoud en relatie goed af en weet daarmee draagvlak te creëren en resultaten te boeken. Je hecht waarde aan een goede samenwerking zowel met interne als externe stakeholders en bent een deskundig gesprekspartner voor deze partijen.

Je hebt in elk geval:

  • Minimaal een afgeronde inhoudelijk relevante hbo opleiding;
  • minimaal drie jaar werkervaring op het gebied van wonen/woningbouw, binnen een gemeentelijke organisatie is een pre. Heb je ervaring met het werken voor een andere overheidsorganisatie, een adviesbureau of woningcorporatie dan vinden wij dat ook interessant;
  • aantoonbare ervaring op het gebied van projectmanagement.

Wie zijn wij?
Bij het team Ruimtelijk Beleid werken ruim 30 collega’s. Jij gaat aan de slag bij het cluster Beleid, dat uit tien mensen bestaat. Het (nieuwe) team bestaat verder uit de clusters Duurzaamheid en Economische Zaken. In nauwe samenwerking met het team Ruimtelijke ontwikkeling werken we aan een mooi en leefbaar Dronten.

Wil je meer weten?
Wil je meer weten over de functie en de organisatie? Neem dan contact op met Floor Hartog, Teammanager. Dat kan via f.hartog@dronten.nl of telefoonnummer 140321.

Meer weten over de selectieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter Pauline Schilderman via telefoonnummer 06-26 52 92 92of via p.schilderman@dronten.nl.

Nog belangrijk om te weten
Wij vinden integriteit belangrijk. Daarom moet je voordat je in dienst komt een geldige VOG kunnen overleggen. Soms kan er ook sprake zijn van een aanvullende screening.

Over de gemeente Dronten
Dronten is sinds de start in 1960 uitgegroeid tot een moderne gemeente met meer dan 40.000 inwoners. In 2050 zullen dat er 60.000 zijn. We werken aan een fijne, hechte samenleving, gebouwd op gemeenschapszin en verbeeldingskracht, ingebed in een groene, landschappelijke leefomgeving.

We willen een voorloper zijn. Daarom denken we in kansen en niet in beperkingen. Van woningbouw, armoede, opvang van vluchtelingen, voedsel, natuur tot water: bij ons mag je zaken uitproberen, pilots en experimenten doen.

Vacature delen op:

Regio:

  • Flevoland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Sluitingsdatum:

04-11-2024

Locatie:

Dronten

Contactpersonen:

Floor Hartog

Bedrijfspagina:

http://www.dronten.nl/

Kantooradres:

De Rede 1 8251 ER Dronten

Locatie: