Gemeente Dronten
Terug naar vacature-overzicht

Senior Vergunningverlener Omgevingswet

€3.944 - €5.691 bij 36 uur werken | 32 – 36 uur | 17,05% Individueel Keuzebudget vrij te besteden | Deze vacature sluit zodra we onze nieuwe collega hebben gevonden!

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor complexe omgevingsvergunningen, zoals bouwprojecten en buitenplanse activiteiten. Het volledige vergunningproces ligt in jouw handen. Je beoordeelt aanvragen op basis van relevante wet- en regelgeving en begeleidt aanvragers door helder en tijdig te communiceren over het proces en de mogelijke uitkomsten. Je hebt een dienstverlenende instelling en denkt actief mee over hoe we onze primaire dienstverlening kunnen verbeteren naar een excellent niveau. Bij afwijzingen bied je alternatieve oplossingen aan en zet je je in om samen met het team continu onze dienstverlening te optimaliseren.

Je zorgt voor een soepel proces, verzamelt adviezen van collega's en externe experts, beoordeelt deze en levert input voor bezwaar- en beroepsprocedures. Wanneer ruimtelijke projecten de realisatiefase naderen, neem jij deel aan projectteamoverleggen en gebruik je jouw expertise om de bouwfase soepel te laten verlopen. Jouw bijdrage gaat dus verder dan het behandelen van vergunningen. Je denkt actief mee over de totstandkoming van het omgevingsplan, het gemeentelijk ruimtelijk beleid en de omgevingsvisie van de gemeente Dronten. Daarnaast speel je een rol in het beoordelen en adviseren van aanvragen tijdens routeoverleggen, intaketafels en omgevingstafels. Als vraagbaak en mentor binnen het team zorg je ervoor dat iedereen optimaal kan presteren, terwijl jij altijd op zoek bent naar manieren om processen te verbeteren en uitdagingen om te zetten in oplossingen.

In de toekomst kun je coördinator worden van een cluster binnen Ruimtelijke Ontwikkeling. Je coördineert, verdeelt het werk en zorgt voor een efficiënte uitvoering. Als schakel tussen het cluster en de teammanager geef je, samen met andere coördinatoren, input over team- en clusterbrede zaken.

Wat krijg je daarvoor terug?
Zonder twijfel een baan met veel afwisseling en verschillende uitdagingen in een interessante omgeving waar de politiek nooit ver weg is. Onze gemeente gaat namelijk flink groeien: van ruim 44.000 inwoners nu naar ongeveer 60.000 in 2050! Deze groei (Dronten 2050) stelt de gemeente voor tal van uitdagingen: hoe zorgen we dat we het dorps karakter behouden en dat mensen elkaar blijven ontmoeten en kennen? Hoe blijven we een gemengde samenleving en zorgen we dat ouderen en jongeren die hier graag willen wonen een fijne plek vinden?
Daarnaast vinden wij een goede balans tussen werk en privé belangrijk. Je krijgt daarom de ruimte om je eigen werk in te delen en te werken op de plek die jou op dat moment het beste uitkomt. Thuis, buiten of op een fijne plek in ons flexibele kantoorconcept.

Wat je in elk geval van ons krijgt:

  • Een salaris van maximaal €5.691 (schaal 10A).
  • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je bruto maandsalaris. Dit IKB kun je op verschillende manieren besteden, bijvoorbeeld voor het kopen van extra verlof, maandelijkse uitbetaling of de aanschaf van een fiets.
  • Een goede pensioenregeling bij het ABP.
  • Volop ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden via onze Dronten Academie. Blijf jezelf ontwikkelen en uitdagen!
  • Gratis reizen voor woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. Bij gebruik van de auto hebben we een marktconforme reiskostenvergoeding.
  • Verschillende sportactiviteiten (denk aan yoga, wandelen of fietsen). We hebben een eigen sportruimte.
  • Een personeelsvereniging met leuke uitjes en activiteiten, een Tour de Dronten voor nieuwe medewerkers en de jaarlijks terugkerende Dronten Leert Dag.

Wie ben jij?
Je bent gedreven, positief en proactief. Ervaring, zorgvuldigheid en eigenaarschap zijn jouw sterke punten. In een politiek-bestuurlijke omgeving voel je je helemaal thuis. Je hebt een heldere visie op vergunningverlening en weet anderen hierin mee te nemen en te enthousiasmeren. Je geeft de dienstverlening een duidelijke impuls door actuele kwesties te vertalen naar concrete oplossingen. Je communiceert helder en betrokken, zowel mondeling als schriftelijk en bent sterk in samenwerken, waarbij je goede resultaten behaalt.

Je hebt in elk geval:

  • een afgeronde en relevante mbo of hbo opleiding bouwkunde of (omgevings)recht en daarbij de diploma’s Ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht 1 en 2 (ABW1 en ABW II);
  • minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie;
  • ervaring met het voeren van regie op complexe processen en vraagstukken die om een integrale afweging vragen, of wilt je hier graag verder in ontwikkelen;
  • ervaring in een coördinerende functie is een pré.

Wie zijn wij?
Je gaat aan de slag binnen het team Ruimtelijke Ontwikkeling, een nieuw team dat is ontstaan na de splitsing tussen ontwikkeling en beleid. Dit team bestaat uit verschillende clusters, waaronder het cluster Ruimtelijke Ordening, waar jij deel van uitmaakt. Naast Ruimtelijke Ordening omvat het team ook de clusters Grondzaken en Projecten. In totaal werken er meer dan 30 collega's binnen dit team.

Wil je meer weten?
Wil je meer weten over de functie en de organisatie? Neem dan contact op met Marttje Daling, teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 14 0231.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Manouk Sol, Recruiter via m.sol@dronten.nl of 06-82365888.

Nog belangrijk om te weten
Wij vinden integriteit belangrijk. Daarom moet je voordat je in dienst komt een geldige VOG kunnen overleggen. Soms kan er ook sprake zijn van een aanvullende screening.

Over de gemeente Dronten
Dronten is sinds de start in 1960 uitgegroeid tot een moderne gemeente met meer dan 40.000 inwoners. In 2050 zullen dat er 60.000 zijn. We werken aan een fijne, hechte samenleving, gebouwd op gemeenschapszin en verbeeldingskracht, ingebed in een groene, landschappelijke leefomgeving.

We willen een voorloper zijn. Daarom denken we in kansen en niet in beperkingen. Van woningbouw, armoede, opvang van vluchtelingen, voedsel, natuur tot water: bij ons mag je zaken uitproberen, pilots en experimenten doen. Pak jouw ruimte!

Vacature delen op:

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Startdatum:

21-10-2024

Locatie:

Dronten

Contactpersonen:

Marttje Daling

Bedrijfspagina:

http://www.dronten.nl/

Kantooradres:

De Rede 1 8251 ER Dronten

Locatie: